Systemutveckling

Excel -> System

Välj rätt verktyg för din specifika uppgift.

Excel är ett fantastiskt verktyg, ingen tvekan om saken. Möjligheterna är enorma! Med 16 384 kolumner och 1 048 576 rader finns det 17 miljarder fält att skriva i per blad tycks möjligheterna vara oändliga. Nu ska det bli ordning på saker och ting!

Vi vet alla hur det här slutar…
Sen vi startade år 2000 har vi hjälpt flera företag som, när affärerna börjat ta fart, vuxit ur sin excellösning. Vi har specialiserat oss på att hjälpa små och medelstora företag vars unika arbetssätt inte passar in i ett ”off the shelf”-system.

RM Fönster

En interaktiv fönsterdesigner.

RM Snickerier i Vimmerby drar full nytta av vad den senaste tekniken har att erbjuda. Deras nya offertförfrågan ritar direkt upp dina fönster, och du kan själv testa dig fram till en design som passar i just ditt hus.

”30% blir order”

Över 4000 förfrågningar har påbörjats sedan den släpptes. Av de som skickas in blir ca 30% order, säger Mikael Carlsson, VD på RM Snickerier.

Q-Strip

Den papperslösa fabriken är inte längre en dröm.

Färgborttagningfirman Q-strip i Vimmerby har uppfyllt sin vision för framtiden och digitaliserat hela sitt fabriksgolv. Med en fullskalig överblick över allt som sker, i realtid, blir det lättare att hitta flaskhalsar och optimeringsmöjligheter.

Fakturering sker via en specialbyggd integration med Fortnox. Med 2 moderna system som jobbar hand i hand har de minimerat administrationen och kan fokusera på viktigare saker.

NVR / Polisen

Hantering av Sveriges alla viltolyckor sedan 2009.

Varje år sker över 50 000 viltolyckor. För 10 år sedan fick vi uppdraget från Polismyndigheten och NVR att utveckla ett system för hantering av dessa olyckor.

Resultatet blev ett system där allt från 500 administratörer på olika nivåer till 6 000 eftersöksjägare kan sköta hela processen.

Det ärende som börjar med ett samtal till 112 landar via Polisen direkt i vår lösning där rätt eftersöksjägare ev. skickas på uppdrag. Därefter sköter Länsansvariga Poliser via systemet hanteringen av ärendet och slutligen utbetalning av ersättning till bland annat jägare.

Till systemet finns en enorm mängd rapporter och kopplingar till andra instanser, såsom Trafikverket, Jägareförbunden och Länstyrelserna.

Systemet utvecklas ständigt i samband med såväl lagändringar som nya behov av verksamheten.