Under januari 2014 blev det klart att webbyrån Mindbite AB, med kontor i Vimmerby och Oskarshamn, för andra gången blir guldcertifierad partner till Microsoft inom sitt kompetensområde – Application Development.

Guldcertifiering

Robin Månsson med certifieringsbeviset från Microsoft.

Partnerskapet med Microsoft finns i tre nivåer; partner, silver och guld. Mindbite startade 2009 som silverpartner men har sedan 2012 innehaft guldstatus. Mindbite är certifierade inom det kompetensområde som heter Application Development tillsammans med ett 70-tal andra företag i Sverige, varav fem finns i Småland. Att vara guldpartner innebär en rad fördelar för företaget, bland annat möjlighet att testa all ny Microsoft-mjukvara långt innan den släpps på marknaden samt snabb support och stöd direkt från Microsoft. Certifieringen innebär även att Microsoft har granskat och analyserat delar av företagets programkod. För Mindbites kunder fungerar certifieringen främst som en kvalitetsstämpel.

-    Partnerskapet måste förnyas varje år och för att lyckas i år har vi certifierat vårt publiceringsverktyg för Windows Server. Det innebär att verktyget är kvalitetssäkrat vilket känns bra för både oss och våra kunder, säger Robin Månsson, utvecklingschef och delägare på Mindbite. Det ger oss också ett rejält försprång gentemot våra konkurrenter på marknaden.

Som en del i certifieringen genomförs en kundundersökning och i den visade det sig att Mindbite uppnådde dubbelt så bra betyg som snittet i Sverige på bland annat produktkvalitet och förmågan att tillgodose kundens behov.

-    Vi har lagt mycket tid och energi på certifieringen och det känns stort att vi är ett av de guldcertifierade företagen i Sverige, avslutar Robin Månsson.