Kostnadseffektivt med både webbplats och bokningssystem i SiteFactory

I höstas skrev vi en bloggpost om att Vimmerby Folkhögskola lanserat en ny webbplats med SiteFactory CMS som plattform. Dagens bloggpost är en uppföljning och handlar om det bokningssystem vi har kunnat utveckla helt kundanpassat åt Vimmerby Folkhögskola - i samma SiteFactory som webbplatsen.

I höstas skrev vi en bloggpost om att Vimmerby Folkhögskola lanserat en ny webbplats med SiteFactory CMS som plattform. Dagens bloggpost är en uppföljning och handlar om det bokningssystem vi har kunnat utveckla helt kundanpassat åt Vimmerby Folkhögskola – i samma SiteFactory som webbplatsen.

Förutom skolverksamheten bedriver man nämligen en restaurang, en konferensanläggning och rumsuthyrning. Efter att vi tillsammans med kunden gjort en behovsanalys och gått igenom de funktioner man behövde för att sköta den dagliga driften på skolan tog vi fram en helt skräddarsydd lösning.

fhsk

Vy från det helt skräddarsydda bokningssystemet.

I bokningssystemet kan rum, lokaler och mat bokas – helt enligt det flöde man själva velat ha. Vill man dessutom skapa upp olika konferenspaket kan man göra det och enkelt plocka in de beståndsdelar paketet ska bestå av. Det nya systemet gör det också möjligt att skriva ut brandlistor till rumsuthyrningen och olika sorters rapporter till bland annat kökspersonalen och vaktmästeriet.

Några av beståndsdelarna i bokningssystemet:

  • Kundregister
  • Rum- och lokalregister
  • Tillval
  • Paket
  • Rapporter

Att vi haft möjlighet att placera både webbplats och bokningssystem i en och samma SiteFactory innebär en riktigt kostnadseffektiv lösning för kunden. I och med att de själva är med och bestämmer utformningen kan onödiga funktioner uteslutas och systemet blir extremt anpassat efter de behov som finns. Att man dessutom enbart behöver ett inloggningskonto och en nätanslutning för att administrera bokningssystemet är en klar fördel.

Är du också i behov av en smart lösning på ett eller annat sätt? Tveka inte att kontakta oss!

Robin Månsson
Robust, effektivt och noggrant är nyckelord som kännetecknar Robins programmering. Över 1 000 genomförda projekt sedan år 2000 bidrar givetvis till stor erfarenhet och kunskap. Robin är utvecklingsansvarig på Mindbite och ansvarar dessutom för Mindbite Cloud.