För nästan fyra år sedan passerade vi på Mindbite en viktig milstolpe. Vi bestämde oss då för att bygga upp vår egna hostingmiljö för våra kunder istället för att förlita oss på webbhotell som vi gjort tidigare.

När planen var lagd och en handfull leverantörer utvärderats föll valet på Glesys i Falkenberg. Ett företag som påminner en hel del om oss. Passionerade, kunniga och med riktigt bra service.

Valet att använda ett befintligt datacenter istället för att bygga allt hos oss var inte speciellt svår att göra. För att upprätthålla kvalitet såsom driftsäker anslutning till internet, backup av data, backup av strömförsörjning (både batteri och diesel) samt säkerställa att våra kunders domäner alltid hittar rätt måste man ha en utomordentligt bra partner.

IMG_2206

Bild från i morse – “Ettan” hemma för första gången på Mindbite. Två stolta och lite nördiga delägare visar glatt upp den för en lite mer fundersam Therese.

Första investeringen blev i “ettan” eller ds1214 som den heter på riktigt. Den har nu tjänat oss och hundratalet kunder sedan driftsättningen 2009. För att säkerställa att våra kunders webbplatser alltid svarar snabbt och fortsatt ska fungera problemfritt så migrerade vi i förra veckan “ettan” till våra nyare servrar som vi investerat i successivt. Så nu huserar “ettans” kunder på “trean” och “fyran” istället. Nästa steg är att migrera “tvåan” till en ny “femma” när det blir dags. För oss är det otroligt viktigt att vi alltid levererar yppersta kvalitet på våra hostingtjänster till skillnad från många webbhotell som istället trycker in webbplatser till bristningsgränsen.

IMG_2209

“Ettan” under skalet. Just här ser man bland annat RAM-minnet. “Ettan” har 8 GB – våra senaste, “trean” och “fyran” har 32 GB istället. Lite skillnad.

IMG_2212

“Ettans” riktiga namn.